Om oss

Vi är en av Sveriges ledande vaccindistributörer och för dig som vaccinerar har vi länge varit en självklar samarbetspartner. Det beror till stor del på att vi alltid satt en ära i snabba leveranser (inom 24 timmar har du din beställning), men kanske i ännu högre grad därför att man alltid kommer i direktkontakt med vår erfarna och kunniga personal. Hos oss kan du alltid få svar på de frågor du har. Är de av svårare karaktär har vi tillgång till medicinsk expertis.

Vår historia

SBL, Statens Bakteriologiska Laboratorium, startades 1909 som ett nationellt centralinstitut som hade till uppgift att förebygga och bekämpa infektionssjukdomar. SBL övervakade epidemiläget i landet, utförde laboratorieundersökningar av patientprov, framställde vaccin och biokemiska produkter, bedrev forskning och deltog i biståndsprojekt till utvecklingsländer.

Idag är SBL Vaccin Distribution en ledande vaccindistributör i Sverige. Vi distribuerar vacciner, immunglobuliner och immunsera direkt till sjukvården, från både egen tillverkning och samarbetspartners.

SBL Vaccin Distribution ingår som en del av vaccinföretaget Valneva.
Valneva specialiserar sig inom utveckling, tillverkning och försäljning av innovativa vacciner med det samlade målet att skydda människor från infektionssjukdomar genom preventiv medicin. Valneva har vid sidan om SBL Vaccin Distribution en nordisk marknad- och försäljningsorganisation med representation i Sverige, Norge och Danmark. För att komma i kontakt med SBL Vaccin Distribution eller Valneva Sweden, använd länken “kontakt” ovan.